Camera Film skal distribuere den amerikanske sensation ’Moonlight’

moonlight001

Af Kim Foss

Hvad gør en god film? Der kan anlægges mange kriterier, men i vores verden er det ikke mindst film, som rammer én helt rent på følelsen. Hvor man griner og/eller græder uden at man bagefter sidder og føler sig manipuleret med, men hvor man tværtimod bærer følelsen med sig videre ud i livet. Som det er tilfældet med biografaktuelle ’Min far Toni Erdmann’. Og som det er tilfældet med ’Moonlight’, som kommer op i danske biografer til februar. Filmen havde verdenspremiere på filmfestivalerne i Telluride og Toronto og er kåret som årets sensation i de amerikanske biografer. Den har taget anmelderne med storm (blandt andre Rolling Stone kalder den årets bedste) og den forventes at gøre sig stærkt gældende, når vi når frem til Oscar-sæsonen. Og hvad gælder alt balladen? Tja, på overfladen er ‘Moonlight’ et portræt af en ung mand, der vokser op i et af Miamis hårdere belastede kvarterer. Vold og stofmisbrug hører til dagens orden, og på papiret har vi været der før. Forskellen er bare, at vi i en afro-amerikansk kontekst aldrig for alvor har været inde bag den menneskelige facade på helt samme måde – med samme ømhed, underspillede patos og suverænt troværdige følelsudladninger (som netop ikke er udladninger, men rigtige følelser, som vi kan identificere ved at betragte hovedpersonens mimik og gestik). Sikken et karakterstudie, sikke følelser, sikken en film. Fra 9. februar.

DANSK TRAILER:

INTERNATIONAL TRAILER:

FEATURETTE:

PROMO:

SOUNDTRACK:

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s