Dobbelt Begær

V-Lamant-double

PREMIERE DEN 8. FEBRUAR

Næppe har han leveret et stilrent lille mesterværk med ’Frantz’, før Ozon er tilbage på raffineret-frivol hjemmebane. ’L’Amant double’ starter med at lade et nærbillede af fugtige kønslæber virtuost blænde over i en ung kvindes tårevædede øje, og så er tonen ligesom sat. Den smukke, frigide Chloë forelsker sig i sin psykiater, Paul. Men Paul har en hemmelighed: En tvillingebror, som også er psykiater, men af den mere brutalt sexede slags. Skal Chloë ’helbredes’, kræver det, at hun forener de to sider af sit begær og bliver viklet ind i et forhold til de to brødre. Hvis altså ikke det hele er noget, der udspiller sig et sted mellem hovedet og kussen – mellem blikket og kønnet. Ozon holder tungen lige i munden og alle mulige andre steder Der er ikke den frækhed, Ozon ikke tillader sig i sin mest vovede film i mange år. Filmen bygger på en fortælling af Joyce Carol Oates og udforsker tvillingefænomenets mytologi ved hjælp af alskens spejlinger og fordoblinger. Hvilket i hænderne på Ozon blive ren tour de force igennem filmhistorien, hvor citaterne fra Polanski til Cronenberg og Elvis står i kø i en syret psykosexthriller, hvor man uvilkårligt må gyse over Ozons frække balancegang på kanten af det ekvilibristisk parodiske. Men Ozon holder tungen lige i munden og alle mulige andre steder. (Kim Skotte, Politiken)

Camera Film har købt rettighederne til den kommende François Ozon film i Cannes.

DANSK TRAILER:

FRANSK TEASER:

FRANSK TRAILER:

SOUNDTRACK:

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: