Niels Bohr: Verdens bedste menneske

Få kan sætte præcise ord på, hvem Niels Bohr egentlig var og hvilket aftryk, han har sat på verden – men i Anna von Lowzows og Marie Breyens film, ’Niels Bohr – Verdens bedste menneske’, får vi endelig en sammenhængende og levende fortælling om en dansker, der i det 20. århundrede nok fik sat det største aftryk på verdensplan. Hvordan lykkedes det Niels Bohr allerede som 38-årig at blive tildelt Nobelprisen? Hvorfor var Tyskland, Rusland, USA og England i kapløb om at få fat i Niels Bohr under 2. verdenskrig? Hvorfor blev Niels Bohr Institutet et mekka for fysik, som alverdens forskere valfartede til? Og var det Niels Bohr, der opfandt atombomben? Alt dette er kædet sammen i en smuk og fængende film om en mand, der gjorde sit yderste for at redde en verden i kaos og krig.

Premiere den 2. februar, 2023.

Biografer: Grand Teatret, Øst for Paradis, m.fl.

Ressourcer: BIOGRAF, kino.dk.

%d bloggers like this: